Menu
Your Cart

Termeni si Conditii

1. DEFINITII SI TERMENI

Vanzator – SC BonaDea Planet SRL, scurt BonaDea

Cumparator – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si/sau care efectueaza o comanda.

Client – poate fi orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care are sau obtine acces la continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre BonaDea (electronic, telefonic, etc) si care efectueaza o comanda.

Utilizator – orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe site, care, prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale. 

Cont – sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea contului sunt corecte, complete si actualizate.

Site – magazinul online gazduit la adresa web www.duckadam.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona bunuri de pe Site.

Bunuri – orice produs listat pe site, inclusiv produsele mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de bunuri avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre vanzator si cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Vumparatorului. 

Continut – reprezinta:

 • toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 • informatii legate de bunurile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
 • informatii legate de bunurile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Intrebare – formula de adresare catre alti Utilizatori/ Clienti/ Cumparatori cu scopul de a obtine informatii despre bunurile din pagina respectiva.

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/ Clientului/ Cumparatorului care a adresat o intrebare in site, in pagina unui anumit bun. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Utilizator/ Client/Cumparator unui alt utilizator/ Client/ Cumparator in cadrul unei discutii.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/ SMS/ telefonic/ mobile push/ webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la bunuri adaugate in sectiunea “cont/cosul meu” precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile bunurilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

2. PREVEDERI GENERALE

Termenii si conditiile se aplica la achizitionarea online, de pe site-ul www.duckadam.ro, stabilesc conditiile si specifica drepturile si obligatiile Vanzatorului si ale Cumparatorului (Clientului, Consumatorului). Vanzator si operator al operatiunilor online este SC BonaDea Planet SRL, cu sediul in Timisoara, cod fiscal RO39120100.

Pentru informatiile de contact va rugam sa consultati sectiunea contact de pe site (aceasta sectiune este parte din termenii si conditiile prezente).

Relatia dintre parti este guvernata de urmatoarele acte normative:

 • OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor
 • OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii
 • Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor
 • Legea 365/2002 privind comertul electronic

3. DOCUMENTE CONTRACTUALE

3.1. Prin inregistrarea unei comenzi pe site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

3.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

3.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor din comanda. Daca modifica cantitatea de bunuri din comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna suma achitata.

3.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a comenzii. 

3.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe site vor sta la baza contractului.

4. POLITICA DE VANZARE ONLINE

4.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui Utilizator/ Cumparator.

Pentru motive justificate BonaDea isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/ Cumparatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii utilizatorului/ cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel BonaDea. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/ Cumparatorul se poate adresa BonaDea, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

4.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4.3 In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, BonaDea isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/ Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul site-ului.

4.4. BonaDea poate publica pe site informatii despre bunuri si/sau promotii practicate de catre aceasta intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

4.5. Toate tarifele aferente bunurilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

4.6. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

4.7. Toate informatiile folosite pentru descrierea bunurilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

5. REDUCERI

5.1. In magazinul online, acordam diferite tipuri de discount-uri. In cazul in care pentru un produs se pot aplica mai multe tipuri de discount, acestea se cumuleaza.

5.2. Orice cod de reducere poate fi utilizat o singura data, cu exceptia cazului in care este prevazut in mod explicit altfel. In cazul folosirii multiple in mod abuziv, Vanzatorul are dreptul de a refuza folosirea codului de reducere.

6. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

6.1. Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 7. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

7.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a BonaDea, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

7.2. Clientului/ Cumparatorului/ Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de BonaDea, includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al BonaDea asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al BonaDea.

7.3. Orice continut la care Clientul/ Cumparatorul/ Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre BonaDea si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea BonaDea cu referire la acel continut.

7.4. Clientul/ Cumparatorul/ Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

7.5. In cazul in care BonaDea confera Clientului/ Cumparatorului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/ Cumparatorul/ Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea BonaDea pentru respectivul Client/ Cumparator/ Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

7.6. Niciun continut transmis catre Client, Utilizator sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea BonaDea si/sau al angajatului/prepusului BonaDea care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

7.7. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

8. COMANDA

8.1. Clientul/ Cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a bunului.

8.2. Prin finalizarea comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

8.3. Prin finalizarea comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

8.4. Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

8.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

8.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de BonaDea, in cazul platii online;

8.4.3. datele furnizate de catre Client/ Cumparator, pe site sunt incomplete si/sau incorecte;

8.5. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze un bun sau sa renunte la un serviciu, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare si returnare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui bun sau renuntare la un serviciu expira in termen de 14 zile de la:

 • ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului bun – in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat
 • ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului bun sau a ultimei piese – in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese

8.6. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regaseste la adresa www.duckadam.ro.

8.7. In cazul in care Clientul/ Cumparatorul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Vumparator asupra deciziei sale de retragere din contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

8.7.1. pentru comenzile achitate cu Op/ ramburs/ Card bancar-> prin virament bancar sau prin generarea unui voucher cu valoarea produsului returnat;

8.8. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi bunurile (se va lua data cea mai recenta).

8.9. In cazul in care un bun comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/ Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea bunului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a contractului.

8.10. Disponibilitatea unui bun va fi afisata in site dupa cum urmeaza:

 • “in stoc” – avem mai mult de 3 bucati in stocul BonaDea
 • “stoc limitat” – avem 3 bucati sau mai putin in stocul BonaDea
 • “momentan indisponibil” – Bunul nu este momentan disponibil in stocul BonaDea, urmand a fi restocat in perioada urmatoare. 

9. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:

9.1. Furnizarea de bunuri al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

9.2. Furnizarea de bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar;

9.3. Furnizarea de bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;

10. CONFIDENTIALITATE

10.1. BonaDea va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

10.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la comanda/contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

10.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului. BonaDea nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

11. COMUNICARI COMERCIALE

11.1. Cumparatorul/Utilizatorul/Clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:

11.1.1. prin modificarea setarilor din Cont la sectiunea “Abonarile mele”;

11.1.2. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicarile Comerciale primite de la Vanzator; sau

11.1.3. prin contactarea Vanzatorului.

11.2. Prin adaugarea de bunuri in sectiunea din Cont:

Cosul meu”, Vanzatorul va transmite Cumparatorului/Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire:

– la modificarea pretului bunurilor adaugate in sectiunea “Cosul meu”,

– la recomandari de bunuri similare cu cele adaugate in sectiunea “Cosul meu”,

– la existenta bunurilor in sectiunea “Cosul meu”, si

– disponibilitate stoc bunuri adaugate in sectiunea “Cosul meu”.

Favorite”, Vanzatorul va transmite Cumparatorului/Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire:

– la modificarea pretului bunurilor adaugate in sectiunea “Favorite”,

– la recomandari de bunuri similar cu cele adaugate in sectiunea “Favorite”, si

– disponibilitate stoc bunuri adaugate in sectiunea “Favorite”.

11.3. In urma achizitionarii unui bun, Vanzatorul va transmite Cumparatorului/ Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire la:

– sugestii de bunuri recomandate a fi utilizate impreuna cu bunul achizitionat.

11.4. Clientul/ Utilizatorul se poate dezabona, in orice moment, de la Comunicarile Comerciale mentionate la punctul 11.3. de mai sus  prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la BonaDea sau prin contactarea BonaDea in acest sens.

11.5. De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de bunuri si a experientei de cumparare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. si nici transmise catre terti si nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea BonaDea.

12. FACTURARE – PLATA 

12.1. Preturile bunurilor afisate in cadrul site-ului www.duckadam.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

12.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

12.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta comenzii ce contine bunuri vandute de BonaDea, precum si pentru orice alte plati aferente comenzii, exclusiv in format electronic, prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator.

12.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din contul.

12.5. Prin trimiterea comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

12.6. Datele cardului de plata ale Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile BonaDea si nici nu vor fi stocate de catre de BonaDea sau de catre procesatorul de plati integrat in site, ci doar de catre institutia de autorizare a tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

12.7. In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii tranzactiilor, la inregistrarea comenzii, Cumparatorului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului.

12.8. Pentru motive de securitate a tranzactiilor Utilizatorul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale). 

12. LIVRAREA BUNURILOR

12.1. Conditiile de livrare a Bunurilor vandute de catre BonaDea le ragasesti in sectiunea Livrare comenzi. 

12.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

12.3. Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor atat pe teritoriul Romaniei cat și in afara tarii. Pentru detalii vezi Procedura de Comanda, plata si livrare.

13. GARANTII

13.1. Toate bunurile comercializate de catre BonaDea, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.  

14. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

14.1. Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul vanzatorului).

15. RASPUNDERE

15.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

15.2. Prin crearea si utilizarea contului, Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului sau.

15.3. Prin crearea contului si/sau utilizarea continutului si/sau plasarea comenzilor, Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si Conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existente la data crearii contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii comenzii.

15.4. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic Termenii si Conditiile site-ului pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare a site-ului sau orice modificari ale cerintelor legale. Documentul este opozabil Clientilor/ Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in site.  In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe site versiunea modificata a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.

Pentru sesizari sau reclamatii legate de bunul si/sau serviciul achizitionat, Cumparatorii au la dispozitie formularul de sesizari din cadrul Site-ului. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora. 

 1. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

16.1. Te rog sa parcurgi Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

 1. FOLOSIREA COOKIE-URILOR

17.1. Vezi Politica de Cookies, care face parte din prezentul Document.

 1. FORTA MAJORA

18.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

18.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 1.  LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

19.1. Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori/ Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Timisoara.

20. Solutionarea alternativa a litigiilor – SOL

20.1. In vederea solutionarii independente, impartiale, transparente, eficace, rapide si echitabile, pe cale extrajudiciara, a eventualelor litigii care privesc obligatiile contractuale rezultate din contractele de vanzare sau de prestare de servicii online incheiate cu dumneavoastra, in calitate de consumator, prin intermediul site-ului www.duckadam.ro, va informam de existenta si posibilitatea de a recurge la platforma europeana SOL (denumita in continuare „platforma SOL”).

20.2. Platforma SOL este un site internet interactiv, gratuit si disponibil online in toate limbile oficiale ale institutiilor Uniunii Europene, creat pentru consumatorii si comerciantii care doresc o solutionare pe cale extrajudiciara a litigiilor. Aveti posibilitatea de a accesa platforma SOL la urmatoarea adresa de internet: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO